Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Návštěvnické centrum Staropramen
Together
English

chlebíčky

pražská šunka s uzeným bramborem

69,–

Od hráškových klíčků přes okurkové želé až po celerové spirály. Spojení klasických zeleninových komponentů v různých texturách, které podtrhují chuť uzené šunky, a stejně tak uzených brambor – když není počasí na rozdělání táboráku.

matjesy

69,–

I když chleba je u nás stále nablízku, není třeba se bát kostí. Matjesy z rodinné farmy pana Kalendy jsou naloženy v octu, který nejen dokonale rozloží kosti, ale také společně s citronovou emulzí skvěle doplní chuť kapra. Oproti vánoční klasice je chlebíček s Matjesy lehký, doplněný pouze o cibuli, fenykl a batolku, která svým vzhledem rybářské prostředí evokuje.

Hawaii Poke

74,–

Hawaii poke v našem podání není servírovaný v misce a není “šťouchem” z Hawaje, vyslovujeme tedy jako “Poh-keh”. Co nám ale z Hawaje přináší je svěžest, a to ve všech svých komponentech. Zejména pak v mangové majonéze a avokádové pěně. Oproti tradičnímu receptu, totiž čerstvé syrové rybě, zdobí jeho povrch okurková rolka s bílou ředkví.

květák

52,–

Květák není jen mozeček, ale dá se opět prezentovat v několika texturách, které tvoří esenci tohoto chlebíčku. Jmenovitě: květáková panna cotta, květák na kyselo a čerstvý květák na plátky. Každý z tria květákových komponentů má svůj protějšek v houbách, a sice: sušené houby v panna cottě, Italy zbožňovaný lanýžový olej a pečené žampiony.

kuře s broskví

49,–

Propíraná klasika, kterou však nakonec nikdo nepohrdne! V našem podání je kuřecí maso natrhané na malé kousky, avšak pečeno bylo celé. Předtím bylo naložené v 4% solném roztoku, aby chuť prostoupila strukturou celého masa. Doplněno je jak sladkým broskvovým želé, tak kyselým šťavelem a naloženou cibulkou.

vajíčkový

49,–

Vajíčková pomazánka v našich, a vlastně v žádných lahůdkách přirozeně nesmí chybět. V našem podání jsou vejce opět zpracována různými způsoby, od strouhaných bílků, přes rozpůlené sušené žloutky, až po doplnění žloutkovou emulzí. Základní chutě jsou doplněny hořčicí a jejími klíčky, pažitkovým olejem a okurkou.

turista

69,–

V naší turistické lokalitě a naproti našim sousedům řezníkům by byl skoro hřích nevyužít turistu z Amasa! A odkud k nám přišly jeho komponenty? Houby shimeji z Japonska, želé tagliatelle z červeného vína z Itálie, anglický tavený čedar a makronka s kmínem z Francie.

jednohubky

pražská šunka s uzeným bramborem

35,–

Od hráškových klíčků přes okurkové želé až po celerové spirály. Spojení klasických zeleninových komponentů v různých texturách, které podtrhují chuť uzené šunky, a stejně tak uzených brambor – když není počasí na rozdělání táboráku.

matjesy

35,–

I když chleba je u nás stále nablízku, není třeba se bát kostí. Matjesy z rodinné farmy pana Kalendy jsou naloženy v octu, který nejen dokonale rozloží kosti, ale také společně s citronovou emulzí skvěle doplní chuť kapra. Oproti vánoční klasice je chlebíček s Matjesy lehký, doplněný pouze o cibuli, fenykl a batolku, která svým vzhledem rybářské prostředí evokuje.

Hawaii Poke

37,–

Hawaii poke v našem podání není servírovaný v misce a není “šťouchem” z Hawaje, vyslovujeme tedy jako “Poh-keh”. Co nám ale z Hawaje přináší je svěžest, a to ve všech svých komponentech. Zejména pak v mangové majonéze a avokádové pěně. Oproti tradičnímu receptu, totiž čerstvé syrové rybě, zdobí jeho povrch okurková rolka s bílou ředkví.

květák

26,–

Květák není jen mozeček, ale dá se opět prezentovat v několika texturách, které tvoří esenci tohoto chlebíčku. Jmenovitě: květáková panna cotta, květák na kyselo a čerstvý květák na plátky. Každý z tria květákových komponentů má svůj protějšek v houbách, a sice: sušené houby v panna cottě, Italy zbožňovaný lanýžový olej a pečené žampiony.

kuře s broskví

25,–

Propíraná klasika, kterou však nakonec nikdo nepohrdne! V našem podání je kuřecí maso natrhané na malé kousky, avšak pečeno bylo celé. Předtím bylo naložené v 4% solném roztoku, aby chuť prostoupila strukturou celého masa. Doplněno je jak sladkým broskvovým želé, tak kyselým šťavelem a naloženou cibulkou.

vajíčkový

25,–

Vajíčková pomazánka v našich, a vlastně v žádných lahůdkách přirozeně nesmí chybět. V našem podání jsou vejce opět zpracována různými způsoby, od strouhaných bílků, přes rozpůlené sušené žloutky, až po doplnění žloutkovou emulzí. Základní chutě jsou doplněny hořčicí a jejími klíčky, pažitkovým olejem a okurkou.

turista

35,–

V naší turistické lokalitě a naproti našim sousedům řezníkům by byl skoro hřích nevyužít turistu z Amasa! A odkud k nám přišly jeho komponenty? Houby shimeji z Japonska, želé tagliatelle z červeného vína z Itálie, anglický tavený čedar a makronka s kmínem z Francie.



Sisters Bistro